Terugblik – Colland Masterclass – Leven lang ontwikkelen

We moeten met zijn allen steeds langer doorwerken. Dat gaat niet vanzelf. Om voorbereid te zijn op de toekomst moeten werknemers blijven leren en hun kennis en vaardigheden ontwikkelen. Want beroepen veranderen in snel tempo. De agrarische en groene sector investeert al lang in de ontwikkeling van medewerkers. Maar zijn de huidige initiatieven in de sector toekomstbestendig? En wat kunnen we leren van ervaringen uit andere sectoren? Op 13 juni gingen we hiermee aan de slag tijdens de Colland masterclass.

De masterclass begon met een voorbeeld uit de sector glastuinbouw. Kas Groeit organiseert voor deze sector loopbaancafés. De aanwezigen konden een aantal onderdelen uit het loopbaancafé zelf ervaren. De motivatie van werknemers om met hun loopbaan aan de slag te gaan is belangrijk. Het loopbaancafé brengt mensen in beweging. Daarbij is er een belangrijke rol voor de werkgever. Die verzorgt daarom zelf de introductie van het loopbaancafé. 

Aansluitend waren er twee voorbeelden ter inspiratie uit andere branches. OTIB organiseert loopbaanworkshops die aansluiten bij de verschillende leeftijdsfases. Er worden bijvoorbeeld veel jongeren geworven voor de opleidingen in de technische installatie branche. Maar in de eerste jaren van hun loopbaan stromen ook veel jongeren uit. Voor deze groep organiseert OTIB het event Topstarters. Na afloop van de loopbaanworkshops voor alle leeftijdsfases ontvangen de deelnemers een scholingsvoucher om met hun ontwikkeling aan de slag te gaan.

In de uitzendbranche worden de mensen opgeleid voor de branche waarin zij gaan werken, niet voor de branche zelf. Dat geeft hen een bijzondere positie. Het aantal uitzendkrachten dat een MBO-opleiding volgt is de laatste jaren sterk toegenomen. De intercedent heeft een belangrijke rol bij het scholen van uitzendkrachten. Met de nieuwe tool test yourselfie kunnen uitzendkrachten een goed beeld van zichzelf krijgen. Zijn zij klaar voor hun job?

De masterclass werd afgesloten met een paneldiscussie.

Bent u aanwezig geweest bij de bijeenkomst en wilt u uw mening achteraf met ons delen? Deel dan uw ervaring met ons via een mail naar petra.westdijk@actor.nl. Bent u niet aanwezig geweest bij de bijeenkomst maar wilt u graag de presentaties terugzien, klik dan hieronder op de presentaties.

Download de presentatie van Kas Groeit

Download de presentatie van OTIB

Download de presentatie van STOOF

Algemene informatie

13 juni 2017

16:00 uur - 19:30 uur

Stationsweg 1, 3445 AA Woerden

Locatie