De vier samenwerkingspartners van Colland helpen u invulling te geven aan diverse thema's zoals duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid

We moeten steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen flexibiliteit van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Werkgevers die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun werknemers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Werkgevers en werknemers hebben hierin beide een rol.

De vier samenwerkingspartners van Colland helpen u als werkgever invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de cursusgroepenregeling van Colland Arbeidsmarkt om werknemers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Stigas geeft u advies en tools voor gezond en veilig werken. En mocht uw werknemer toch ziek worden, dan neemt Sazas u veel regelwerk uit handen met verzuimbegeleiding en re-integratiehulp.  De pensioenrichtleeftijd gaat vanaf 1 januari 2018 omhoog naar 68 jaar. Mogelijk kunnen uw werknemers via Colland Arbeidsmarkt gebruik maken van een seniorenregeling. Daarnaast kan uw werknemer bij BPL Pensioen vanaf zijn of haar 60ste (gedeeltelijk) met pensioen. Colland ondersteunt u, maar persoonlijke betrokkenheid van u als werkgever bij de duurzame inzetbaarheid van werknemers is belangrijk voor het succes.

Hiernaast vindt u een overzicht van de oplossingen die Colland beidt om u te ondersteunen bij duurzame inzetbaarheid. De mogelijkheden en voorwaarden om hier gebruik van te maken kunnen per sector verschillen. Voor meer informatie over een van de oplossingen klikt u op dit onderdeel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Print Friendly, PDF & Email