Terugblik – Colland Bijeenkomst – Duurzame inzetbaarheid

Wist u dat duurzame inzetbaarheid is uitgevonden door de agrarische en groene sector? Werknemers in onze sector hebben al zolang we kunnen herinneren een uitdaging om door het jaar heen inzetbaar te zijn. Ieder seizoen is er ander werk. Dat vraagt bredere kennis en verschillende competenties van werknemers. Maar weten we ook, naast dit seizoensaspect, hoe duurzaam inzetbaar we op de langere termijn zijn?

In gesprek over duurzame inzetbaarheid met Jaap Jongejan
Op 26 september stond de Colland Bijeenkomst in het teken van duurzame inzetbaarheid. Jaap Jongejan, directeur van SBI Formaat en Landgoed Zonheuvel, gaf tijdens deze Colland Bijeenkomst zijn visie op de toekomstige uitdagingen rondom duurzame inzetbaarheid in de agrarische en groene sector. Daarnaast gaf hij een aantal tips om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Die delen wij graag nogmaals met u:

 • Ga anders werken. Doe iedere dag of week of maand iets nieuws.
 • Organiseer werken anders.
 • Denk minimaal acht jaar vooruit. We weten niet hoe de arbeidsmarkt er over vier jaar uit ziet, maar zijn wel al mensen aan het opleiden voor die arbeidsmarkt. En de tijd gaat twee keer sneller dan wij denken. Vooruit denken is noodzaak, zet dat regelmatig op de agenda.
 • Maak ruimte voor experimenten.
 • Denk vanuit mensen en hun natuurlijke gedrag in plaats van organisaties en functies.
 • Duurzame inzetbaarheid vereist acties op 4 niveaus en samenwerking tussen deze niveaus:
  o Werknemer;
  o Bedrijf;
  o sector (sociale partners);
  o overheid.

Wilt u de presentatie terugzien? Of bent u niet aanwezig geweest bij de bijeenkomst maar wilt u graag de presentatie alsnog bekijken? Klik dan hieronder om de presentatie te downloaden.

Download de presentatie van Jaap Jongejan

Algemene informatie

26 september 2017

16:00 - 19:00

De Bleek 13, 3447 GV, Woerden

Locatie